Brudbuketter på nätet - weddingflowers.se - brudbukett Malmö Lund området

Små tips och råd

löm inte att ni är ett par... Vad jag menar med det är att ni är två som ska hjälpa och stötta varandra, när ni planerar ert bröllop. Det brukar vara så att kvinnan tar och får för mycket uppgifter och ansvar. Det kan leda till att hon sveps med av all upphetsning och kanske glömmer bort brudgummen vad han tycker och känner. Brudgummen å sin sida kanske borde engagera sig mer. Det är viktigt att ni är ett team som samarbetar….

ems efternamn ska man ta... Innan bröllopet är det alltid bra att ha bestämt vilket efternamn man ska ta, dvs. vilket efternamn som ska gälla i äktenskapet. Enligt namnlagen ska man vid hindersprövningen eller senast i samband med vigseln anmäla vilket efternamn som ska gälla i äktenskapet. Anmälan görs till skattemyndigheten eller till vigselförrättaren. Intyg om hindersprövning gör man hos skattemyndigheten, det är giltigt i fyra månader. Intyget ska lämnas till vigselförrättaren vid vigseln. Om intyget har gått ut innan man har gift sig måste man skaffa ett nytt intyg.

hampagne är en lyx dryck... Mycket trevligt att unna sig på sitt bröllop. Har man inte lust eller råd med fritt flödande bubbel kan man hålla sig till den äkta varan vid välkomstskålen/brudskål. Den kan man hålla när brudparet anländer till festen och alla gäster är samlade eller utbringa vid middagen, efter välkomsttalet.

åll ihop tema och färger... Håll gärna ihop inbjudan, vigselprogram, bröllopsprogram, meny och placeringskort i samma stil. Med stil menar jag att man håller sig till en enhetlig färgskala, tema och papperskvalitet för att få en röd tråd genom hela bröllopet.

läckar på brudklänningen... Låt fläcken eller fläckarna vara kvar om du har fått smink eller spillt mat och dryck på klänningen. Gnugga inte med vatten, det kan bli värre och det blir svårare att få bort i kemtvätten. Men vänta inte för länge med fläckarna på klänningen, lämna helst klänningen till kemtvätten dagen efter bröllopet. Skulle det vara så att ni inte kan lämna den själva tex på grund av smekmånaden, fråga någon av de närmaste om de skulle kunna lämna in kläderna till kemtvätten.

fter vigseln... Låt inte gästerna stå och vänta på er för länge när ni tar era bröllopsfoton. Det brukar vara så att man är lite småhungrig efter vigseln, så bjud gärna på frukt/snittar och bål när gästerna anländer. Oftast känner inte alla gästerna varandra därför kan detta även lätta upp stämningen och få igång festen.

resentöppningen kan bli en partydödare under bröllopskvällen... Det kanske är bättre att ha en frivillig brunch med presentöppning dagen efter. Ett alternativ är också att låta några väninnor öppna presenterna under kvällen och noga skriva upp vad ni fått och av vem. Det är viktigt när ni sedan ska sända tackkort för presenterna.

juds det på tårta... Så omges det av en viss procedur hur brudparet håller tårtkniven. Bruden lägger först sin högra hand på kniven, sedan lägger brudgummen sin högra hand ovanpå hennes. Det hela avslutas med att bruden lägger sin vänstra hand ovanpå brudgummens högra och så skär de gemensamt den första biten. De första tuggorna äter brudparet från den gemensamma tårtbiten. Se mer här : bröllopstårtan.

m du vill ha en skrynkelfri klänning... Välj då kräpp, chiffong eller ett mjukt silkestyg. Fråga butiken eller din sömmerska. Den skall vara genomstruken när du hämtar den, men det kan vara bra att titta över den en extra gång efter transport.

löm inte att packa ner lite extra smink... Det kan vara bra att ha på bröllopsdagen för det kommer uppstå mycket känslor mellan dig och din blivande make. Packa också ner ett par extra stay-ups/strumpbyxor, plåster för skoskav. Låt brudtärnan ta hand om det, när du behöver något av dessa sakerna så finns brudtärnan där med den lilla väskan.

änk på det här när du hyr... Hyrda plagg ska man prova två gånger, en gång när du är där och provar. Den andra gången när du ska hämta ut den. Det kan vara så att du har gått ner i vikt eller snarare gått upp i vikt ;). Dubbelknäppt kostym ger ett mer satt intryck och en enkelknäppt ger ett mer långsmalt intryck. Ett kritstrecksmönster kan få brudgummen att se lite längre ut.

annen och frisören... Klipp dig inte dagen före bröllopet. Gör det gärna några dagar innan så att du hinner vänja dig vid din frisyr. Varför inte passa på och lyxa till det med en professionell rakning på bröllopsdagen?

vällen före den stora dagen... Kvällen före bröllopet är det bra om ni båda slappnar av och lägg er i tid. Den bästa skönhetskuren är en god natts sömn, man vill ju känna sig i form på den stora dagen. Ta ett varmt härligt bad tillsammans innan läggdags.

tt tänka på... Planera detaljerna långt i förväg. Om ni delegerar många av uppgifterna var då noga med att dubbelkolla så att alla gör sitt jobb. Det kan vara bra att vara mentalt förberedd på Murphys lag – ”om något kan gå fel så kommer det att göra det”. Ha gärna några backupplaner om ni planerat något som är osäkert. Det är helt ok om allt inte blir exakt som man tänkt sig. Huvudsaken är att ni blir gifta och att ni älskar varandra.

 garderoben... Klänningen skall alltid hänga mörkt. Köper du din klänning, får du säkert den levererad i en resegarderob. Om resegarderoben är gjord av plast så går det bra att transportera klänningen i den. Tänk bara på att stora tunga klänningar skall alltid hängas i sina hängband.

ips för transport... Om du ska flyga med klänningen, använd då resegarderoben och ta klänningen som handbagage. Ring flygbolaget innan och fråga vilka möjligheter som finns – och du, packa aldrig ner din brudklänning i en resväska! ;)

ienervals... Enligt tradition är det brudparet som inleder första dansen med en vals. Men det skulle lika gärna kunna vara en annan dans som brudparet överraskar med. Ett inövat dansnummer kanske?! Kom ihåg att det är er stora dag och att det är ni som bestämmer!

© weddingflowers.se 2023  Mail: info@weddingflowers.se Telefonnr: 0727-181830 (Angela)