Brudbuketter på nätet - weddingflowers.se - brudbukett Malmö Lund området

Bröllop - tre olika sätt att fira på

Det finns tre olika sätt att fira sitt bröllop på: förmiddagsbröllop, eftermiddagsbröllop eller med en mottagning.

Förmiddagsbröllop

Ett förmiddagsbröllop är en enklare bröllopsvariant, det behövs inte innehålla vare sig trerätters middag eller dans. Vigseln sker på förmiddagen med efterföljande lunch.

På inbjudan behöver man inte skriva klädsel, då gäller mörk kostym för mannen och klänning/dräkt för kvinnan.

Eftermiddagsbröllop

Ett eftermiddagsbröllop är den mest populära bröllopsvarianten som kräver mer planering än ett förmiddagsbröllop. Vigseln sker på eftermiddagen med efterföljande trerätters middag och dans.

Klädseln skrivs ut på inbjudan. Tänk ut hur ni vill att gästerna ska klä sig så att ni skriver rätt klädkod på inbjudan. Vill ni att gästerna ska ha frack, så skriv inte det, det korrekta är att skriva högtidsdräkt. Högtidsdräkt kan vara frack, folkdräkt eller uniform/mässdräkt.
Vill ni inte att gästerna ska ha högtidsdräkt så skriver ni önskad klädkod på inbjudan, som tex mörk kostym. Mörk kostym eller kavaj är vanligt och ofta bättre att välja som klädsel eftersom alla gäster kanske inte har tillgång till frack.

Mottagning

Istället för lunch eller middag kan man ordna mottagning efter vigseln. Gästerna kan bjudas på exempelvis champagne och tilltugg, då är ingen bordsplacering nödvändig.

Klädseln är den samma som vid förmiddagsbröllop, dvs herrarna i mörk kostym och kvinnorna i klänning/dräkt. Klädsel behövs inte skrivas ut på inbjudan.

© weddingflowers.se 2023  Mail: info@weddingflowers.se Telefonnr: 0727-181830 (Angela)